DEMOKRATE: „BS vodi Rožaje u propast“

0
717

Raskid ugovora sa turskom firmom Montenegro Wood Sancakli Mobilya koja je 2015. zakupila djelove nekadašnjeg Gornjeg Ibra, slika je i prilika vlasti Bošnjačke stranke u Rožajama, navodi se u saopštenju Demokrata.

„Iako su još za prošle izbore najavljivali, na sav glas, dolazak raznih investitora, naročito onih iz Turske, vidimo na ovom primjeru da je sve u stvari bila samo priča za javnost i da se od svih tih silnih investicija i investitora sve pretvorilo u fijasko, uključujući i ovaj raskih ugovora,“ navode iz Demokrata.

„Priča da će se mnoge stvari u Rožajama promijeniti na bolje, samo da se sruši vlast Demokratske partije socijalista, u stvari je samo pokazalo da se radi o istoj politici, sve zarad dolaska na vlast i ličnog bogaćenja“, navodi se u saoptenju partije.

Turska firma koja se obavezala ugovorom da će zaposliti odredjeni broj radnika na godišnjem nivou i da će se ta cifra uvećavati sa svakom novom godinom u stvari se pretvorilo u prevaru i da nisu uspjeli da ispune zacrtane uslove obavezujuće iz ugovora o zakupu dijela nekadašnjeg Gornjeg Ibra, smatraju Demokrate.

Demokrate su, kako kažu, tokom izborne kampanje, sugerisale na potrebu reforme lokalne uprave i stimulativnih mjera za investitore, koje bi omogućile da na ravnopravnim osnovama razvijamo rožajsku opštinu.

Samo čisti ljudi, oslobodjeni procentualne politike mogu spriječiti ove i ovakve pogubne greške sa investitorima i dovodjenje kredibilnih investitora u interesu svih gradjana Rožaja, istakli su iz te partije.