Bralić: Nakon osam godina vlasti Bošnjačke stranke, Opština Rožaje nalazi se pred kolapsom javnih finansija

0
852

Jasmin Bralić, kandidat na odborničkoj listi „PRAVA STVAR, Koalicija Za bolji život Rožaja“, kazao je da se Opština Rožaje, nakon osam godina vlasti Bošnjačke stranke, nalazi pred kolapsom javnih finansija.

„Dug koji je ostavio neodgovorni kadar Bošnjačke stranke za osam godina vladavine u Rožajama dostigao je svoj vrhunac. Opština je zadužena skoro 20 miliona eura, a pritom nije realizovan niti jedan kapitalni projekat niti je otvoreno jedno radno mjesto u realnom sektoru. Porezi i doprinosi na lična primanja skoro pa i da nijesu uplaćivani posljednjih 7 godina, zbog čega zaposleni ne mogu da ostvare svoja prava“, navodi Bralić.
Kaže kako trećina upošljenih u javnim preduzećima čiji je osnivač Opština, kao i u samoj Opštini „čak ni ne dolaze na posao“, dok je „uspjeh“ aktuelnog rukovodstva kada februarske neto zarade uspiju da isplate u novembru.

„Nakon što Koalicija “Za bolji život Rožaja” trijumfuje na izborima 23. oktobra, domaćinski ćemo upravljati lokalnom samoupravom, koja će biti servis svih građana a ne pojedinaca. Vodićemo računa o kvalitetnim i obrazovanim ljudima, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili političku pripadnost. Svom snagom i znanjem ćemo raditi na profesionalizaciji i depolitizaciji lokalne samouprave. Radićemo na izgradnji gradskog kolektora za pročišćavanje otpadnih voda, te izgradnji gradske toplane sa energentom na biomasu kao i na sanaciji gradske deponije,“ poručuje Bralić.

Takođe Bralić navodi da će se pobjednička Koalicija “Za bolji život Rožaja” fokusirati na valorizaciju mnogobrojnih resursa i na poboljšanje poslovnog ambijenta na način što će pojednostaviti administrativne procedure, formirati službu za podršku preduzetnicima, poljoprivrednicima i početnicima u biznisu, te uvesti garantni fond i pokrenuti biznis zonu.
Navodi i da će se velika pažnja posvetiti infrastrukturnim projektima kako na gradskom, tako i na seoskom području, koja će, za razliku od dosadašnje prakse, biti rađena u skladu sa projektima i projektnom dokumentacijom.

Garancija da će sve gore navedeno biti realizovano su obrazovani, uspješni, ostvareni, odgovorni i sposobni ljudi sa liste koji imaju viziju i želju da Rožaje vrate na pravi put, put prosperiteta i razvoja.