Bečić izabran za predsjednika Skupštine

0
0

Lider koalicije “Mir je naša nacija” i predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić izabran je za predsjednika Skupštine Crne Gore.

Za njegovo imenovanje glasalo je 45 poslanika, a protiv je bio jedan poslanik,, dok je 25 bilo praznih listića bilo.

“Zaklinjem se da ću dužnost vršitit po Ustavu i zakonu, čestito, odgovornmo i savjesno, tako mi Bog pomogao”, rekao je Bečić nakon glasanja.

Prije glasanja poslanici koalicija “Za budućnost Crne Gore i “Crno na bijelo”, poslanici Bošnjačle stranke i poslanik Albanske izborne liste “Genci Nimanbegu-Nik Gjeloshaj”, Nik Đeljošaj najavili su da će podržati predlog da Bečić bude predsjednik Skupštine.

DPS i SDP najavili su da će biti “uzdražni”, dok su Andrija Popović (Liberalna partija) i Socijaldemokrate Crne Gore kazali da će biti protiv izbora Bečića za predsjednika parlamenta.

Poslanik DPS-a Miloš Nikolić kazao je da ta partija povodom predloga da Bečić bude predsjednik Skupštine “DPS imati neutralan stav”.

“Nećemo glasati ni za Bečića, ali ni protiv”, rekao je Nikolić.

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović kazao je da postoji bojazan da će doći “do dezintegracije Crne Gore, gubitka našeg suveriniteta”.

“Vjerujemo da ćemo svi mi u ovom novim političkim okolnostima doprinos da se Crna Gora sačuva, da taj očekivani popis stanovništva 2021. neće biti neki impuls da Crna Gora izgubi državni status i postane dio neke druge države”, rekao je Popović.