Mještani Dacića se zahvalili predsjedniku Rožaja

0
475

Mještani Dacića posjetili su predsjednika Opštine Rožaje Rahmana Husovića kako bi mu se zahvalili na, kako su rekli, požrtvovanosti i brizi koju je iskazao za njihove živote i imovinu u danu u kojem je njihovo selo bilo zahvaćeno požarima.

“Katastrofa koja nas je iznenada zadesila izazvala je paniku kod mještana. Nismo zapamtili takav požar. Suočili smo se sa do sada neviđenom situacijom u kojoj je bilo najbitnije da sačuvamo živote. Samo zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca, radnika opštinskih preduzeća i ljudi dobre volje izbjegli smo tragičan ishod tog dana. Vama smo predsjedniče posebno i neizmjerno zahvalni jer ste uspješno koordinirali radom na terenu i bili sve vrijeme uz nas, čak i u noćnim časovima. Daciće Vam neće to zaboraviti”, kazao je jedan od mještana u ime svojih komšija.


Predsjednik Husović je kazao da je brzo djelovanje tog dana bila obaveza nadležnih i da je zadatak Opštine i njenih organa i službi da budu uz građane. On je obavijestio predstavnike tog sela da je formirana Komisija koja će se baviti procjenom štete koja je nastala usljed požara i da će se, shodno izvještaju, izaću u susret svakom pojedincu, kako u Dacićima tako i u drugim mjestima koja su bila zahvaćena vatrom.


Predsjednik Husović je izrazio žaljenje zbog gubitaka koje su mještani Dacića pretrpjeli usljed širenja vatrene stihije ali i iznio optimističan stav kada je u pitanju sanacija posljedica tog nemilog događaja.