USPJEŠNI ROŽAJSKI KARATISTI

0
482

Proslavljeni rožajski karatista Alen Kalač po okončanju kariere osnovao je u Rožajama Karate klub „Hajla“. Klub postoji već 14 godina i u tom periodu je kroz klub prošlo čak 2000 karatista a mnogi od njih su stekli zvanje majstora karatea.

Da je klub uspješan potvrdjuju i rezultati sa posljednjeg takmičenja u Kraljevu – Srbija, sa kojeg su rožajski karatisti donijeli čak 26 priznanja. 5 zlatnih medalja – (Ljaić Mirsad, Kardović Daris , Nokić Ali ,Džudžević Sumeja, Kalač Najla) ,10 srebrnih i 6 bronzanih medalja, kao i 5 zlatnih pehara u borbama i katama. Sva priznanja su dokaz da je ovaj sportski kolektiv, iako funkcioniše u teškim uslovima, rasadnik karate talenata koji su kadri da stanu rame uz rame sa borcima iz mnogo većih klubova kakvi su Partizan i Crvena Zvezda. Na turniru u Kraljevu je pored naših predstavnika učešće uzelo još oko 700 takmičara iz 62 kluba sa prostora bivše Jugoslavije.

Prema riječima osnivača kluba Alena Kalača, ovaj klub ne bi mogao da opstane da nije roditelja koji ga povremeno pomažu.Medjutim Kalač ističe, da je finiansiska situacija u klubu katastrofalna i da sa tim sredstvima klub ne može da isprati sva kalendarska takmičenja. Iz Opštine Rožaje su za prošlu godinu opredijeljana sredstva u minornom iznosu od 1.500 eura. Kalač je uputio apel predstavnicima lokalne vlasti kao i resornom ministarstvu, da više povedu računa očuvanju i prezentovanju borilačkih sportova u Rožajama.

Pored Kalača u klubu su još dva trenera koji su nosioci crnog pojasa. Jedan od trenera Mensur Kalender navodi da Rožaje konačno mora dobiti salu za borilačke vještine, jer je Rožaje prepoznatljivo po borilačkim sportovima. Kalender se na kraju posebno zahvalio roditeljima koji su pružili i pružaju nesebičnu podršku u finansiranju kluba i takmičenja.