OO DPS Rožaje: Vrijeme je da zaustavimo devastaciju Rožaja i odlazak omladine

0
964

Vrijeme da građani Rožaja kažu da žele i hoće bolju lokalnu samoupravu koja će imati u vidu potrebe i urbanih i ruralnih područja-poručio je član predsjedništva GO DPS-a Milutin Simović na konvenciji ,,Za dobro građana Rožaja. Pobjednički ! DPS-Milo Đukanović“, u Biševu i Lovnici.

Simović je kazao, da je ,,potrebna lokalna samouprava koja će imati snažniju i otvoreniju komunikaciju prema Vladi Crne Gore”. Naglasio je ,da je Crna Gora članstvom u NATO dobila mnoge benefite posebno u oblasti razvoja turizma i da država odgovorno radi  kada je u pitanju članstvo u Evropskoj Uniji kako bi Crna Gora imala još bolje uslove za život. On je istakao da Vlada ima jasna opredjeljenja i potrebe intezivnijeg razvoja sjevera.

Simović je razgovarajući sa poljoprivrednicima iz  Biševa i Lovnica,izrazio spremnost da im pomogne u rješavanju njihovih problema. Zadovoljan je što je Rožaje spremno da izabere one koji će biti bolji domaćini i koji će više brinuti o razvoju ruralnih područja.

Nosilac izborne liste dr Bećir Kalač je ukazao na značajnu ulogu  koju su imali mještani Biševa i Lovnice u razvoju rožajske opštine za vrijeme DPS-a i poručio da se i jedni i drugi  zapitaju da li je bilo tako za ove 4 godine. Naveo je prazna obećanja aktuelne vlasti i dodao da nažalost, budžet opštine ne može nadoknaditi promašene investicije. Vrijeme je da 27. maja na lokalnim izborima pokažemo da nam nije bilo dobro i da hoćemo i možemo bolje. DPS neće dozvoliti dalja iseljavanja i nastojaće da budžetska sredstva budu ravnomjerno raspoređena kako u selu tako i u gradu, naglasio je nosilac izborne liste dr Bećir Kalač.

Kandidat za odbornika Mirsad Muković rekao je da smo danas svi svjedoci stagnacije opštine i lošeg stanja u kojem se Rožaje nalazi već 4 godine. Muković je ukazao na važnost ovih izbora i pozvao birače u mjesnoj zajednici Biševo da izađu na lokalne izbore u što većem broju i glasaju izbornu listu DPS-a, kako ne bi dozvolili dalje uništavanje Rožaja.

Poljoprivredni proizvođač Nemanja Bulatović izražavajući zahvalnost na podršci koju mu je pružilo ministarstvo poljoprivrede kao i svima koji su se obratili resornom ministru Simoviću za podsticaj u razvoju malih gazdinstava, pozvao je birače u mjesnoj  zajednici Biševo da na predstojećim lokalnim izborima zaokruže broj 8, odnosno izbornu listu „Za dobro građana Rožaja. Pobjednički ! DPS-Milo Đukanović“ koja sigurno donosi boljitak i Biševu i Rožajama.

Kandidat za odbornika Bećir Murić je zamolio mještane Lovnice kao i sve one koji žele da Rožaje bude mjesto gdje ćemo rado ostajati a ne odlaziti, da izađu što masovnije na predstojeće lokalne izbore i podrže izbornu listu „Za dobro građana Rožaja. Pobjednički ! DPS-Milo Đukanović“ .

Poljoprivredni proizvođač Dema Ramović je govorio o problemima sa kojima se susreću mještani Lovnice, kao što je loša infrastruktura i problem vodosnadbijevanja i svakodnevni problemi koji ne zahtijevaju velika materijalna sredstva. Kazao je da lokalna uprava treba da služi kao servis građanima i da odgovara na njihove zahtjeve a ne da, uporno, izbjegava odgovornost.